Любомир Ганев е български волейболист, роден на 6 октомври 1965 г. в град Русе. Висок 210

...
Любомир Ганев е български волейболист, роден на 6 октомври 1965 г. в град Русе. Висок 210
Коментари Харесай

Любо Ганев празнува рожден ден

Любомир Ганев е български волейболист, роден на 6 октомври 1965 г. в град Русе. Висок 210 см. Пост: диагонал на разпределителя.

От 2012 г. е вицепрезидент на Българската федерация по волейбол.

Започва своята кариера в „ Дунав Русе “. През 1983 г. приключва Спортното учебно заведение в гр. Русе. Големи заслуги за израстването на Л. Ганев има един от треньорите му С. Тодоров.

Волейболистът се състезава седем години за „ ЦСКА “, като 5 пъти е първенец на България.

От 1991 г. играе за италиански отбори – първо в „ Алпитур “, а след това – в „ Агридженто “, „ Сполето “ и „ Фано “. През последната си година като деен играч Любо Ганев играе един сезон в гръцкия „ Арис “, с който става първенец. През 1998 г. приключва спортната си кариера и се насочва към бизнеса. Известен е в целия свят със мощния си сервис – ударът му е със скорост 130 километра в час (скоростта е измерена в Италия). Носител е на доста спортни оценки.

В мъжкия национален волейболен отбор е от 1985 до 1998 година. Носител е на бронзов орден от световното първенство във Франция през 1986 г.

Първите си стъпки в бизнеса Любо Ганев прави в Италия. Докато играе там, му оферират да стане рекламно лице на японската фирма за спортна екипировка Асикс. По-късно става представител на компанията за България, само че назначеният от него шеф бяга зад граница с парите, планувани за развиването на бизнеса, и Любо Ганев поверява плана на свои другари. Известно време по-късно волейболистът търгува с дрехи за колоси, като основава профилирани магазини „ XXL “. Бил е представител и на Джимока за България. 

През 2004 г. с компанията си Ремикс България става представител на няколко италиански компании, профилирани в потреблението на газа метан за автомобилно гориво, измежду които и компания за произвеждане на компресорни станции. Извършва монтаж на станции за метан в България, зарежда коли, обезпечава гаранционна и следгаранционна поддръжка.

През 2010 година 36 от общо 66-те метан станции в България са доставени и поддържани от него. Същата година стартира да внася рейсове, камиони, сметопочистваща техника, които работят на метан, и е представител на 15 италиански компании (всички свързани с метана) за България, Северна Македония, Косово, Албания, Черна гора, Сърбия, Румъния, Гърция. Твърди, че към 80% от леките коли на метан са с уредби, доставени от него, и възнамерява да пуска нови станции за зареждане с метан.

От декември 2012 година Любо Ганев си връща позицията на представител за България на Асикс и стартира да обезпечава екипи на националните тимове по тенис и лека атлетика

Още като волейболист в Италия, Любо Ганев води в продължение на две години телевизионно шоу в Торино. В България става водещ на предаването „ Формула+ “ по bTV, снима се в клипове на известни певици. През 2000 година взе участие в концерта " Хъшове на сбогуване ", където играе Слави Трифонов в 2010 година Често е жури в разнообразни състезания за „ Мис “. Участва във ВИП брат 3 за една седмица, както и благотворително – в шоуто Стани богат. Снима се в комедията Испанска муха заедно с Тодор Колев, Антон Радичев и Камен Воденичаров през 1997 г. През 2005 г. Любо Ганев партнира на Долф Лундгрен в екшъна „ Механикът “, сниман в България, където се превъплъщава в ролята на съветски мафиот. Следващият му филм е „ Рин тин тин " – филм за Първата международна война. Любомир Ганев е разведен и има двама сина – Евтим и Любо
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР